Suroviny:
- porce králíka
- špek
- tymián, rozmarýn, petržel, jalovec
- bílé víno
- sůl, pepř
- 2 str. česneku
- citron
- polenta
- 1 cibule
- vlašské ořechy
- vývar
- máslo
- parmazán
- růžičková kapusta
- hladká mouka
- olej
Špek orestujeme. Králíka osolíme, opepříme a přidáme ke špeku. Opečeme. Přidáme jalovec, 2 str. česneku, rozmarýn, tymián, strouhanou citr. Kůru, cibuli nahrubo a podlijeme bílým vínem. Pečeme 45-60 min, na začátku na 200°C, stáhneme na 180°C.
Do hrnce dáme cca 0,5 l vývaru, zahřejeme, zamícháme polentu, mícháme. Přidáme máslo a parmazán.
V hrnci rozpálíme olej, kapustičky posypané moukou osmažíme. Posolíme, lehce opepříme a dáme na ubrousek okapat.
Misku s rozsekanými rajčaty dáme do hrnce a uděláme z nich sos k masu.
Zdroj: KRÁLÍK NA JALOVCI S POLENTOU; TV Barrandov Babica vs Sapík http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/recepty#sec-info [On-line 30.09.2015]
Poslední tip, trik či komentář