reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

KRÁLÍK NA JALOVCI S POLENTOU

Suroviny:

  • porce králíka
  • špek
  • tymián, rozmarýn, petržel, jalovec
  • bílé víno
  • sůl, pepř
  • 2 str. česneku
  • citron
  • polenta
  • 1 cibule
  • vlašské ořechy
  • vývar
  • máslo
  • parmazán
  • růžičková kapusta
  • hladká mouka
  • olej

Špek orestujeme. Králíka osolíme, opepříme a přidáme ke špeku. Opečeme. Přidáme jalovec, 2 str. česneku, rozmarýn, tymián, strouhanou citr. Kůru, cibuli nahrubo a podlijeme bílým vínem. Pečeme 45-60 min, na začátku na 200°C, stáhneme na 180°C.
Do hrnce dáme cca 0,5 l vývaru, zahřejeme, zamícháme polentu, mícháme. Přidáme máslo a parmazán.
V hrnci rozpálíme olej, kapustičky posypané moukou osmažíme. Posolíme, lehce opepříme a dáme na ubrousek okapat.
Misku s rozsekanými rajčaty dáme do hrnce a uděláme z nich sos k masu.

Zdroj: KRÁLÍK NA JALOVCI S POLENTOU; TV Barrandov Babica vs Sapík  http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/recepty#sec-info [On-line 30.09.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.