Suroviny
- 1 králík (2 kg)
- 4 cibule
- 3 str. česneku
- 100 ml olivového oleje
- sůl, pepř
- šafrán
- 3 lžíce rajského protlaku
- 250 ml suchého bílého vína
- 250 ml vývaru
- 1 bobkový list
- tymián
- plochá petržel
- 1 kg malých brambor (malé tvrdší A)
- sůl
- 2 chilli papričky
- 1 lžička soli
- ½ lžičky mleté pikantní červené papriky
- ½ lžičky kmínu
- 1 str. česneku
- hrnek oleje
- 1 červená paprika
- 100 ml bílého vinného octa
- smetana
V pekáčku na oleji opečeme osolené a opepřené porce králíka z obou stran, přidáme stroužky česneku, cibuli, tymián, petržel, šafrán, rajský protlak, lehce podlijeme vínem a vývarem. Dáme do trouby na 1 h, zpočátku na 220°C, poté stáhneme na 160°C.
Oloupané brambory předvaříme, nakrájíme a na oleji osmažíme do zlatova.
Připravíme si mojo omáčku: pokrájíme papriku, chilli papričky, petržel a česnek. Do mísy nalijeme bílý ocet, olivový olej, vyšleháme. Přidáme smetanu, mletou papriku, osolíme, opepříme, přidáme pokrájenou zeleninu.
Zdroj: KRÁLÍK NA ŠAFRÁNU SE SMAŽENÝM BRAMBOREM S MOJO OMÁČKOU; TV Barrandov Babica vs Sapík http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/nove-recepty#sec-info [On-line 01.11.2016]
Poslední tip, trik či komentář