reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

KRÁLÍK NA ŠAFRÁNU SE SMAŽENÝM BRAMBOREM S MOJO OMÁČKOU

Suroviny

  • 1 králík (2 kg)
  • 4 cibule
  • 3 str. česneku
  • 100 ml olivového oleje
  • sůl, pepř
  • šafrán
  • 3 lžíce rajského protlaku
  • 250 ml suchého bílého vína
  • 250 ml vývaru
  • 1 bobkový list
  • tymián
  • plochá petržel
  • 1 kg malých brambor (malé tvrdší A)
  • sůl
  • 2 chilli papričky
  • 1 lžička soli
  • ½ lžičky mleté pikantní červené papriky
  • ½ lžičky kmínu
  • 1 str. česneku
  • hrnek oleje
  • 1 červená paprika
  • 100 ml bílého vinného octa
  • smetana

V pekáčku na oleji opečeme osolené a opepřené porce králíka z obou stran, přidáme stroužky česneku, cibuli, tymián, petržel, šafrán, rajský protlak, lehce podlijeme vínem a vývarem. Dáme do trouby na 1 h, zpočátku na 220°C, poté stáhneme na 160°C.
Oloupané brambory předvaříme, nakrájíme a na oleji osmažíme do zlatova.
Připravíme si mojo omáčku: pokrájíme papriku, chilli papričky, petržel a česnek. Do mísy nalijeme bílý ocet, olivový olej, vyšleháme. Přidáme smetanu, mletou papriku, osolíme, opepříme, přidáme pokrájenou zeleninu.

Zdroj: KRÁLÍK NA ŠAFRÁNU SE SMAŽENÝM BRAMBOREM S MOJO OMÁČKOU; TV Barrandov Babica vs Sapík  http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/nove-recepty#sec-info [On-line 01.11.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.