Ingredience:
- 400 g králičího hřbetu bez kosti
- 2 stroužky česneku
- olivový olej
- 100 g červených cherry rajčátek
- 100 g žlutých cherry rajčátek
- 200 g hráškových lusků
- mletý pepř
- sůl
- 30 g másla
- bazalka a plocholistá petrželka
- parmezán na posypání
Králičí maso naložíme přes noc do drceného česneku a olivového oleje.
Maso nakrájíme na menší kostky, zprudka opečeme na olivovém oleji, přidáme nakrájenou zeleninu – na půlky nakrájená cherry rajčátka a hráškové lusky. Na závěr osolíme, opepříme, zjemníme máslem, vmícháme nasekanou bazalku a petrželku.
Podáváme s bramborovými noky, sypeme strouhaným parmezánem.
noky
- 600 g brambor uvařených ve slupce
- 160 g dětské krupičky
- 50 g parmezánu
- 1−2 vejce
- mletý pepř
- sůl
- voda
Brambory oloupeme, nastrouháme spolu s parmezánem, smícháme s krupičkou, vejcem, osolíme, můžeme i trochu opepřit.
Z těsta vyválíme hady, podle potřeby podsypeme moukou, krájíme noky a do vroucí osolené vody. Vaříme 4−5 minut, poté vyjmeme.
Zdroj: Králík se zeleninou s bramoborovo-parmezánovými noky; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1423-kralik-se-zeleninou-s-bramoborovo-parmezanovymi-noky/ [On-line 04.05.2014]
Poslední tip, trik či komentář