reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Chřest na bádenský způsob trochu jinak

Ingredience:

  • 1 kg bílého chřestu
  • voda
  • 2 lžičky cukru
  • sůl
  • šťáva z půlky citronu
  • 80 másla
  • 12 vajec
  • mletý pepř
  • sůl
  • 40 ml smetany
  • 30 g másla
  • 200 g dušené vepřové šunky
  • řeřicha nebo pažitka

Chřest oloupeme, slupky použijeme do zeleninového vývaru nebo na chřestovou polévku. Do hrnce nebo vyšší pánve nalijeme vodu, ochutíme cukrem, solí, citronovou šťávou a máslem, přivedeme k varu. Do várky vložíme chřest a vaříme maximálně 5 minut a vyjmeme.

Vejce vyklepneme do misky, ochutíme pepřem, solí, vmícháme smetanu. Na rozpuštěné máslo nalijeme vaječnou směs, kterou nemícháme, ale pomocí vařečky „stahujeme“ ke středu.

Na talíř urovnáme chřest, přidáme vejce, šunku, dozdobíme řeřichou.

Zdroj: Chřest na bádenský způsob trochu jinak; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1422-chrest-na-badensky-zpusob-trochu-jinak/ [On-line 04.05.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.