reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Králík se zeleninou s bramoborovo-parmezánovými noky

Ingredience:

  • 400 g králičího hřbetu bez kosti
  • 2 stroužky česneku
  • olivový olej
  • 100 g červených cherry rajčátek
  • 100 g žlutých cherry rajčátek
  • 200 g hráškových lusků
  • mletý pepř
  • sůl
  • 30 g másla
  • bazalka a plocholistá petrželka
  • parmezán na posypání

Králičí maso naložíme přes noc do drceného česneku a olivového oleje.

Maso nakrájíme na menší kostky, zprudka opečeme na olivovém oleji, přidáme nakrájenou zeleninu – na půlky nakrájená cherry rajčátka a hráškové lusky. Na závěr osolíme, opepříme, zjemníme máslem, vmícháme nasekanou bazalku a petrželku.

Podáváme s bramborovými noky, sypeme strouhaným parmezánem.

noky

  • 600 g brambor uvařených ve slupce
  • 160 g dětské krupičky
  • 50 g parmezánu
  • 1−2 vejce
  • mletý pepř
  • sůl
  • voda

Brambory oloupeme, nastrouháme spolu s parmezánem, smícháme s krupičkou, vejcem, osolíme, můžeme i trochu opepřit.

Z těsta vyválíme hady, podle potřeby podsypeme moukou, krájíme noky a do vroucí osolené vody. Vaříme 4−5 minut, poté vyjmeme.

Zdroj: Králík se zeleninou s bramoborovo-parmezánovými noky; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1423-kralik-se-zeleninou-s-bramoborovo-parmezanovymi-noky/ [On-line 04.05.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.