reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Královské holoubě

Potřebujeme:

  • 4 kusy holouběte,
  • 1/2 l fondu z holoubat,
  • 1/2 kg čekanky,
  • 100 g jedlých kaštanů,
  • 60 g keňských fazolek,
  • 50 g jeřabin,
  • 50 g hlívy královské,
  • 50 g čokolády Belcolada,
  • 0,5 cl cognacku,
  • 0,5 cl pomerančového likéru,
  • pomerančovou šťávu,
  • 100 g másla,
  • 0,1 dl bílého vína,
  • 0,2 dl červeného vína,
  • 2 cibule,
  • mrkev, celer, petržel,
  • slunečnicový olej,
  • divoké koření,
  • sůl, pepř, cukr

Nakrájíme kořenovou zeleninu, dáme do hrnce na olej, přidáme divoké koření, cibuli, dále cukr a necháme zkaramelizovat. Přilijeme červené víno a vývar z holoubat. Propasírujeme do hrnce, osolíme, opepříme, přidáme čokoládu, cognac, pár kostek másla a necháme táhnout. Holubí stehna osolíme, opepříme a vložíme do sosu. Čekanku pokrájíme na kousky a spaříme v cukrové vodě.

Do hrnce dáme máslo, čekanku, pomerančový džus, pomerančový likér, sůl, pepř a vyrestujeme. Necháme zkaramelizovat cukr, zalijeme bílým vínem, přidáme jedlé kaštany a na závěr lehce prohřejeme nakládané jeřabiny. Hlívu nakrájíme a orestujeme na másle, opepříme a osolíme až ke konci. Fazolky uvařené ve slané vodě scedíme a přidáme k hlívě. Vykostěná prsa opepříme, osolíme, orestujeme na másle a dáme dopéct do trouby.

Zdroj: Královské holoubě; Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/novinky/svatecni-babicovy-dobroty-kralovske-holoube-i-kapr-jinak.html [On-line 24.12.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.