- kuřecí maso 500 g
- vepřové plecko 500 g
- sůl
- pepř
- větší cibule 3 kusy
- ostravská klobása 3 kusy
- grilovací koření 1 lžička
- koření na gyros 1 lžička
- na salát a zálivku
- cherry rajčata 2 balení
- salátová okurka 2 kusy
- 3 papriky (žlutá, červená, zelená)
- bazalka
- sůl
- pepř
- ocet 1 lžíce
- voda 1 lžíce
- cukr 1 lžička
- slunečnicový olej 1 lžíce
- strouhaný balkánský sýr 100 g
Masíčko nakrájené na větší kostky napichujeme na špejle. Prokládáme je kusy cibule a ostravské klobásy. Poté přiměřeně okořeníme, zalijeme vodou a dáme do vyhřáté trouby péct asi na hodinu až hodinu a půl. Podáváme s vařeným bramborem a šopským salátem.
Zatímco se peče maso, uděláme salát. Rajčátka rozpůlíme, ostatní zeleninu nakrájíme na kostky. Promícháme, zalijeme zálivkou, dochutíme bazalkou, solí, pepřem a před podáváním zastrouháme balkánským sýrem.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kralovsky-spiz-vareny-brambor-sopsky-salat [On-line 20.12.2011]
Poslední tip, trik či komentář