Těsto
- vejce 2 kusy
- cukr 8 lžic
- olej 10 lžic
- mléko 10 lžic
- prášek do pečiva 1 kus
- polohrubá mouka 20 lžic
Pudink
- mléko 1 l
- 2 a kousek vanilkového pudinku 1 dávka
- trochu másla 1 dávka
- cukr 3 lžíce
Poleva
- máslo 100 g
- moučkový cukr 100 g
- škrobová moučka 1 lžíce
- kakao 2 lžíce
- mléko 2 lžíce
Další vrstva
- be-be sušenky 2 balení
- rum na pokapání 1 dávka
- jahody na ozdobení 1 dávka
- smetana ke šlehání 1 kus
Z ingrediencí na těsto vyšleháme ani ne hustou, ani ne řídkou hmotu. Troubu si předehřejeme na 170 stupňů. Vymažeme si plech kouskem másla a položíme pečící papír. Hmotu rozlijeme na plech a dáme péct (cca 20 minut, hlídáme si zlatavou barvu). Po upečení necháme moučník vychladnout.
Mezitím si připravíme pudink. Do hrnce vlijeme 2/3 mléka, přidáme kousek másla a cukr. Vedle v nádobě si rozmícháme pudinkový prášek. Když už je mléko horké, vlijeme zbytek s pudinkem a mícháme, než pudink ztuhne. Poté rozlijeme na piškot.
Na pudink poklademe vrstvu sušenek, kterou pokropíme rumem (každý jak má rád). Polevu si připravíme z rozpuštěného másla (lze urychlit pomocí mikrovlnky) a ostatních ingrediencí. Mícháme do hladka. Nakonec rozlijeme na sušenky a dáme ztuhnout do ledničky. Čím déle, tím lépe. Na vychladlý kousek buchtičky přidáme ušlehanou smetanu a kousek očištěné jahody.
Zdroj: Krchňákovic buchtička; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/krchnakovic-buchticka [On-line 16.5.2012]
Poslední tip, trik či komentář