reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Krchňákovic buchtička

Těsto

  • vejce 2 kusy
  • cukr 8 lžic
  • olej 10 lžic
  • mléko 10 lžic
  • prášek do pečiva 1 kus
  • polohrubá mouka 20 lžic

Pudink

  • mléko 1 l
  • 2 a kousek vanilkového pudinku 1 dávka
  • trochu másla 1 dávka
  • cukr 3 lžíce

Poleva

  • máslo 100 g
  • moučkový cukr 100 g
  • škrobová moučka 1 lžíce
  • kakao 2 lžíce
  • mléko 2 lžíce

Další vrstva

  • be-be sušenky 2 balení
  • rum na pokapání 1 dávka
  • jahody na ozdobení 1 dávka
  • smetana ke šlehání 1 kus

Z ingrediencí na těsto vyšleháme ani ne hustou, ani ne řídkou hmotu. Troubu si předehřejeme na 170 stupňů. Vymažeme si plech kouskem másla a položíme pečící papír. Hmotu rozlijeme na plech a dáme péct (cca 20 minut, hlídáme si zlatavou barvu). Po upečení necháme moučník vychladnout.

Mezitím si připravíme pudink. Do hrnce vlijeme 2/3 mléka, přidáme kousek másla a cukr. Vedle v nádobě si rozmícháme pudinkový prášek. Když už je mléko horké, vlijeme zbytek s pudinkem a mícháme, než pudink ztuhne. Poté rozlijeme na piškot.

Na pudink poklademe vrstvu sušenek, kterou pokropíme rumem (každý jak má rád). Polevu si připravíme z rozpuštěného másla (lze urychlit pomocí mikrovlnky) a ostatních ingrediencí. Mícháme do hladka. Nakonec rozlijeme na sušenky a dáme ztuhnout do ledničky. Čím déle, tím lépe. Na vychladlý kousek buchtičky přidáme ušlehanou smetanu a kousek očištěné jahody.

Zdroj: Krchňákovic buchtička; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/krchnakovic-buchticka [On-line 16.5.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.