reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Krém karamel

  • cukr 300 g
  • vejce 3 ks
  • mléko 1 l
  • vanilka 1 lusk
  • citronová kůra 1 dávky

1. Na pánvi necháme zkaramelizovat cukr.

2. Vajíčka vyšleháme s cukrem. Litr mléka s citronovou kůrou a vanilkou přivedeme k varu. Necháme chvíli odstát a vychladnou tak na 80 stupňů, aby se vejce nesrazila. Vyšlehaná vejce s cukrem smícháme se směsí mléka, citronu a vanilky.

3. Spodek formy vyplníme asi 0,5 cm tlustou vrstvou hotového karamelu a vlijeme smíchanou směs vyšlehaných vajec a uvařeného mléka s vanilkou a citronovou kůrou. Pečeme hodinu při 160 stupních ve vodní lázni!

4. Necháme vychladnout a v lednici ztuhnout alespoň půl dne.

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/krem-karamel [On-line 26.10.2011]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.