- cukr 300 g
- vejce 3 ks
- mléko 1 l
- vanilka 1 lusk
- citronová kůra 1 dávky
1. Na pánvi necháme zkaramelizovat cukr.
2. Vajíčka vyšleháme s cukrem. Litr mléka s citronovou kůrou a vanilkou přivedeme k varu. Necháme chvíli odstát a vychladnou tak na 80 stupňů, aby se vejce nesrazila. Vyšlehaná vejce s cukrem smícháme se směsí mléka, citronu a vanilky.
3. Spodek formy vyplníme asi 0,5 cm tlustou vrstvou hotového karamelu a vlijeme smíchanou směs vyšlehaných vajec a uvařeného mléka s vanilkou a citronovou kůrou. Pečeme hodinu při 160 stupních ve vodní lázni!
4. Necháme vychladnout a v lednici ztuhnout alespoň půl dne.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/krem-karamel [On-line 26.10.2011]
Poslední tip, trik či komentář