4 porce
- 20 dkg jahod
- 20 dkg krystalového cukru
- 1 litr smetany
- 1 tyčinka vanilky
- 5 vajíček
- 1 balíček dětských piškotů
- práškový cukr
Smetanu s vanilkou uvedeme do varu a potom zchladíme. V 5 vaječných žloutcích rozmícháme do hladka 15 dkg cukru a zchlazenou smetanu.
Ze zbylých 5 dkg krystalového cukru si uděláme karamel. Do formy vymazané máslem nalijeme porci smetany, na smetanu naklademe jahody rozkrájené na plátky a 6-8 kousků dětských piškotů, načež vše zalijeme rumem.
Formu potom postavíme do vodní lázně a spolu s ní vsuneme do trouby. Hodinu necháme odpařovat.
Po vychladnutí necháme krém tuhnout ještě asi 5-6 hodin v chladničce.
Nakonec vyklopíme z formy, nakrájíme na plátky a podáváme se šlehačkou.
Zdroj: TV Paprika Upečme si něco http://tvpaprika.hu/cs/node/3879
Poslední tip, trik či komentář