Suroviny
- máslo 100 g
- středně velká brambora 1 ks
- smetana ke šlehání 300 ml
- čerstvý tymián 3 snítky
- cibue nakrájená nadrobno 100 g
- topinambur 400 g
- pepř
- kořenová zelenina očištěná a nakrájená na kostičky (na dokončení)
- sůl
V hrnci rozehřejete polovinu másla a krátce na něm opečte topinambury spolu s cibulí a tymiánem. Přilijte vývar a přiveďte k varu, přidejte brambory a vše uvařte doměkka. Nakonec vmíchejte smetanu. Sundejte z plotny, vylovte tymián, přidejte zbylé studené máslo a rozmixujte dohladka. Přeceďte přes cedník a dochuťte.
Zeleninu orestujte na másle a dejte do středu talíře, vlijte polévku, ozdobte tymiánem a pokapejte rozpuštěným máslem. Podáváme s kaštany a foie gras.
Zdroj: Krém z topinamburu, kaštany, foie gras; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/krem-z-topinamburu-kastany-foie-gras [On-line 11.11.2016]
Poslední tip, trik či komentář