reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Krém z topinamburu, kaštany, foie gras

Suroviny

  • máslo 100 g
  • středně velká brambora 1 ks
  • smetana ke šlehání 300 ml
  • čerstvý tymián 3 snítky
  • cibue nakrájená nadrobno 100 g
  • topinambur 400 g
  • pepř
  • kořenová zelenina očištěná a nakrájená na kostičky (na dokončení)
  • sůl

V hrnci rozehřejete polovinu másla a krátce na něm opečte topinambury spolu s cibulí a tymiánem. Přilijte vývar a přiveďte k varu, přidejte brambory a vše uvařte doměkka. Nakonec vmíchejte smetanu. Sundejte z plotny, vylovte tymián, přidejte zbylé studené máslo a rozmixujte dohladka. Přeceďte přes cedník a dochuťte.
Zeleninu orestujte na másle a dejte do středu talíře, vlijte polévku, ozdobte tymiánem a pokapejte rozpuštěným máslem. Podáváme s kaštany a foie gras.

Zdroj: Krém z topinamburu, kaštany, foie gras; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/krem-z-topinamburu-kastany-foie-gras  [On-line 11.11.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.