Křemický řízek
- 500 g vepřové kotlety či panenky
- Na těstíčko:
- 400 g hladké mouky
- voda
- 1 vejce
- 400 g kyselého zelí
- Vegeta
- grilovací koření
- pepř, sůl
Kotletu omyjeme, plátky naklepeme, osolíme a přidáme trošku grilovacího koření. Takto připravené kotlety obalíme v těstíčku a smažíme doměkka.
Brambory oloupeme a dáme vařit do osolené vody. Jakmile jsou uvařené, vodu scedíme. Brambory rozšťoucháme, smícháme s lehce osmaženou cibulkou a dochutíme.
Námořnický řízek
- 500 g roštěnek
- 300 g strouhanky
- 2 vajíčka
- 300 g hladké mouky
- česnek
- olej na smažení
- sůl
Roštěnky naklepeme a dáme na chvíli uležet do olivového oleje s česnekem a solí. Přibližně po hodině maso obalíme v mouce, vajíčku a strouhance jako klasický řízek.
K tomuto chodu doporučuji zeleninový salát s bílým jogurtem. Rajčata, ředkvičky, zelenou okurku, karotku a celer nakrájíme na kostičky, ochutíme citronem, solí, pepřem a promícháme s bílým jogurtem.
Příloha
- 600 g brambor
- 5 cibulí
- olej nebo máslo
Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/neco-dobreho-z-meho-rodneho-kraje [On-line 10.6.2011], citace
Poslední tip, trik či komentář