reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Křemický a námořnický řízek – Něco dobrého z mého rodného kraje

Křemický řízek

  • 500 g vepřové kotlety či panenky
  • Na těstíčko:
  • 400 g hladké mouky
  • voda
  • 1 vejce
  • 400 g kyselého zelí
  • Vegeta
  • grilovací koření
  • pepř, sůl

Kotletu omyjeme, plátky naklepeme, osolíme a přidáme trošku grilovacího koření. Takto připravené kotlety obalíme v těstíčku a smažíme doměkka.

Brambory oloupeme a dáme vařit do osolené vody. Jakmile jsou uvařené, vodu scedíme. Brambory rozšťoucháme, smícháme s lehce osmaženou cibulkou a dochutíme.

Námořnický řízek

  • 500 g roštěnek
  • 300 g strouhanky
  • 2 vajíčka
  • 300 g hladké mouky
  • česnek
  • olej na smažení
  • sůl

Roštěnky naklepeme a dáme na chvíli uležet do olivového oleje s česnekem a solí. Přibližně po hodině maso obalíme v mouce, vajíčku a strouhance jako klasický řízek.

K tomuto chodu doporučuji zeleninový salát s bílým jogurtem. Rajčata, ředkvičky, zelenou okurku, karotku a celer nakrájíme na kostičky, ochutíme citronem, solí, pepřem a promícháme s bílým jogurtem.

Příloha

  • 600 g brambor
  • 5 cibulí
  • olej nebo máslo

Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/neco-dobreho-z-meho-rodneho-kraje [On-line 10.6.2011], citace

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.