Ingredience
- 200 g kukuřice
- Máslo
- 2 šalotky
- 3 stroužky česneku
- 200 ml vývaru
- 100 ml bílého vína
- Smetana
- Kmín
- Sůl
- Pepř
- Listová petrželka
Na lišky:
- 200 g lišek
- Máslo
- Česnek
- Šalotka
- Pepř
- Kmín
- Listová petrželka
Z kukuřičného klasu okrájejte zrna a společně se šalotkou a česnekem krátce orestujte na másle. Přilijte vývar a bílé víno a duste, dokud nebude kukuřice měkká. Na závěr přidejte smetanu a krátce povařte.
Lišky orestujte na másle s česnekem a šalotkou.
Doporučujeme jako přílohu k dušené roládě.
Zdroj: Krémová kukuřice a lišky; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2847-kremova-kukurice-a-lisky/ [On-line 14.09.2014]
Poslední tip, trik či komentář