reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Krémová polévka z brokolice – doporučujeme podávat s vínem „Sougvinon Blanc”, ročník 2004 ze sklepů Mihálye Figuly

4 porce

  • 20 dkg brokolice
  • 5 dkg másla
  • 5 dkg mandlí nakrájených na plátky
  • 1 dl smetany
  • 1 vejce
  • 2 polévkové lžíce škrobové moučky
  • sůl
  • pepř

V rychlovarné nádobě rozehřejeme máslo a vhodíme na něj brokolici rozebranou na růžičky. Osolíme a opepříme. Podlijeme malým množstvím vody a během několika minut povaříme doměkka. Potom směs rozmixujeme tyčovým mixerem, vrátíme na plotnu a až se začne opět vařit, zahustíme ji škrobovou moučkou rozmíchanou ve smetaně. Polévku ještě jednou přivedeme k varu a podle potřeby ji můžeme ještě osolit a opepřit.

Do vroucí polévky můžeme také přihodit malé kousky másla, získá tak příjemně jemnou chuť.

Polévku naservírujeme na talíř. Vaječný žloutek rozmícháme s několika kapkami smetany a lžící směs nakapeme do hotové polévky. Před podáváním ozdobíme polévku plátky mandlí.

Zdroj: TV Paprika Vinařskou stezkou s vidličkou a nožem http://tvpaprika.hu/cs/node/3590

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.