reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Krémová polévka z lišek s králičím masem

4−6 porcí

  • 500 g lišek
  • 1 cibule
  • 80 g másla
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1 stroužek česneku
  • 1 brambor
  • 200 ml smetany
  • muškátový oříšek
  • sůl
  • 200 g králičího masa
  • drcené nové koření
  • mletý bílý pepř
  • sůl

Králičí maso nakrájíme na kostičky, osolíme a opepříme.

Houby očistíme, propláchneme vodou a necháme okapat. ¾ lišek použijeme na přípravu krému, ¼ ponecháme stranou jako vložku do polévky.

Na másle opečeme na kostičky nakrájenou cibuli dosklovata, vložíme lišky, drcené nové koření, osmahneme, přidáme trochu bílého pepře, zalijeme zeleninovým vývarem, přidáme ½−1 stroužek česneku a přivedeme k varu. Do polévky nastrouháme jeden brambor, pět minut povaříme a rozmixujeme, zjemníme smetanou, ochutíme muškátovým oříškem. Do polévky vložíme králičí maso, povaříme, až je maso vařené. Na závěr přidáme celé nebo na menší kousky natrhané lišky, necháme přejít varem a podáváme ozdobené snítkou petrželky.

Zdroj: Krémová polévka z lišek s králičím masem; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1482-kremova-polevka-z-lisek-s-kralicim-masem/ [On-line 20.09.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.