Potřebujeme:
- 200 g pečených a oloupaných kaštanů,
- 1 malou cibulka,
- 50 g másla,
- 50 g řapíkatého celeru,
- 50 g celeru bulvy,
- 1 l kuřecího vývaru,
- 2 plátky čerstvého zázvoru,
- 50 ml ušlehané smetany,
- sůl, pepř,
- marinovaný zázvor na dochucení
Máslo rozpustíme v kastrůlku, přidáme najemno nakrájenou cibulku a lehce bez barvy orestujeme. Přidáme nakrájený řapíkatý a kořenový celer, čerstvý zázvor a pečené oloupané kaštany, ještě jednou lehce orestujeme a zalijeme kuřecím vývarem. Necháme povařit 30-35 minut, rozmixujeme a propasírujeme skrze jemný cedník. Polévku ochutíme a zjemníme ušlehanou šlehačkou, podáváme.
Polévku lze doplnit tenkými plátky uzených kachních prsou.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/kremova-polevka-z-pecenych-kastanu-25-10-2011.html
Poslední tip, trik či komentář