reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Krémová rajčatová polévka

Ingredience

  • rajčata (v sezoně ji nahradí vyzrálá rajčata) 1 konzerva
  • větší cibule 1 kus
  • česnek 1 stroužek
  • vývar (nejlépe hovězí) 500 ml
  • smetana na vaření nebo ke šlehání 1 kelímek
  • oregano 1 dávka
  • bazalka 1 dávka
  • sůl a pepř 1 špetka

bazalkové pesto:

  • bazalka 1 hrst
  • olivový olej 100 ml
  • strouhaný parmezán 6 lžic
  • česnek 1 stroužek
  • loupané nasekané nebo pomleté mandle 1 lžíce

1. Cibuli na kostičky zpěníme na másle, přidáme rozetřený česnek a lehce orestujeme. Na tento základ přidáme rajčata z plechovky nebo čerstvá, která si předtím naříznutá spaříme v horké vodě, abychom je mohli snáze oloupat, nebo obojí. Přilijeme připravený vývar a vše necháme povařit, dokud se rajčata poněkud nerozvaří. Nakonec zahustíme a zjemníme smetanou a dochutíme solí a pepřem. Poté polévku rozmixujeme na krém a podáváme s bylinkovým pestem.

2. Listy bazalky utřeme v hmoždíři se solí na kašičku, přidáme trochu oleje a utřený česnek a dál třeme, poté přidáme nasekané mandle a parmazán a dál třeme, postupně přidáme zbytek oleje. Takto vyrobené pesto nám ve skleničce vydrží v ledničce až několik dní.

Zdroj: Krémová rajčatová polévka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kremova-rajcatova-polevka [On-line 30.08.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.