Dezert Kremšnita
(4 porce)
- 1 balení listového těsta
100 g cukru
½ l mléka
3 vejce
vanilkový lusk
moučkový cukr
2 lžíce kukuřičného škrobu (gustin)
1 lžíce hladké mouky
2 dl smetany
50 g másla
½ citronu
Listové těsto upečeme v troubě do zlatova.
V hrnci ohřejeme mléko s vanilkovým luskem, necháme si kapku mléka na rozmíchání kukuřičného škrobu a hladké mouky.
Žloutky vyšleháme s troškou cukru, zbytek cukru přidáme do mléka. Do vyšlehaných žloutků vmícháme směs mouky a škrobu a vše najednou nalijeme do mléka. Mícháme do té doby, než směs zhoutne. Zakápneme šťávou z půlky citronu a přidáme trochu nastrouhané citronové kůry. Vyšleháne bílky a zamícháme je do směsi.
Dno formy pokryjeme upečeným listovým těstem, nalijeme směs (2cm pod okraj), vyšleháme smetanu a natřeme ji na směs. Vše přikryjeme zbylým listovým těstem a dáme do lednice alespoň 3 hodiny chladit. Při servírování pocukrujeme moučkovým cukrem.
Zdroj: S Italem v kuchyni iprima TV Prima Makro http://www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Kremsnita/
Poslední tip, trik či komentář