reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kremsnita

Dezert Kremšnita

(4 porce)

  • 1 balení listového těsta
    100 g cukru
    ½ l mléka
    3 vejce
    vanilkový lusk
    moučkový cukr
    2 lžíce kukuřičného škrobu (gustin)
    1 lžíce hladké mouky
    2 dl smetany
    50 g másla
    ½ citronu

Listové těsto upečeme v troubě do zlatova.
V hrnci ohřejeme mléko s vanilkovým luskem, necháme si kapku mléka na rozmíchání kukuřičného škrobu a hladké mouky.
Žloutky vyšleháme s troškou cukru, zbytek cukru přidáme do mléka. Do vyšlehaných žloutků vmícháme směs mouky a škrobu a vše najednou nalijeme do mléka. Mícháme do té doby, než směs zhoutne. Zakápneme šťávou z půlky citronu a přidáme trochu nastrouhané citronové kůry. Vyšleháne bílky a zamícháme je do směsi.
Dno formy pokryjeme upečeným listovým těstem, nalijeme směs (2cm pod okraj), vyšleháme smetanu a natřeme ji na směs. Vše přikryjeme zbylým listovým těstem a dáme do lednice alespoň 3 hodiny chladit. Při servírování pocukrujeme moučkovým cukrem.

Zdroj: S Italem v kuchyni iprima TV Prima Makro  http://www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Kremsnita/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.