Na čokoládový krém potřebujete:
- 250 ml smetany ke šlehání,
50 g kakaa,
40 g krupicového cukru,
150 g čokolády na vaření
Smetanu s cukrem a prosátým kakaem povaříme po dobu jedné minuty. Odstavíme z ohně a přidáme na malé kousky nalámanou čokoládu. Mícháme, dokud se nerozpustí, a pak uložíme do chladničky ztuhnout. Po ztuhnutí vyšleháme elektrickým robotem.
Na likérový krém potřebujete:
- 200 g másla,
100 g moučkového cukru,
1 balíček vanilkového cukru,
50 ml vaječného likéru nebo rumu,
50 g sušeného mléka
Změklé máslo vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Likér smícháme se sušeným mlékem a vmícháme do vyšlehaného másla.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/kremy-do-curovi-11-12-2009.html
Poslední tip, trik či komentář