reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Křenová omáčka s Karlovarským knedlíkem a uzeným jazykem

KŘENOVÁ OMÁČKA:

Potřebujeme:

  • 1 uzený hovězí jazyk,
  • 1/2l sladké smetany,
  • 1 l kuřecího vývaru,
  • 6 plátků bílého toastového chleba,
  • 30g čerstvě nastrouhaného křenu,
  • 4 lžíce cukru,
  • 1lžíci vinného octa,
  • 20g oloupaných, nasucho opražených a nahrubo posekaných mandlí,
  • špetku muškátového květu,
  • 1 žloutek,
  • 2 jablka,
  • 1 lžíci másla,
  • 1 lžíci koňaku,
  • 100ml jablečného džusu,
  • sůl

Do vařícího vývaru přidáme nalámaný toastový chléb nebo žemle a necháme chvilku namáčet. Pak přivedeme do varu, prošleháme, přidáme smetanu, osolíme, osladíme a krátce povaříme. Hotovou omáčku zjemníme máslem a před podáváním vsypeme čerstvě nastrouhaný křen.
Podáváme s uvařeným uzeným hovězím jazykem a Karlovarským knedlíkem

KARLOVARSKÝ KNEDLÍK:

Potřebujeme:

  • 800g bílého pečiva,
  • 5 vajec,
  • 500 ml mléka,
  • 300 g hrubé mouky,
  • 1 svazek petrželové nati,
  • Muškátový květ,
  • sůl

Bílé pečivo nakrájíme na kostičky a necháme proschnout. Takto připravené kostičky navlhčíme mlékem. Vejce si rozdělíme na žloutky a bílky, do žloutků přidáme mléko, špetku muškátového květu, sůl, mouku a vytvoříme hladké lité těstíčko. Do nakrájených kostiček přidáme nasekanou čerstvou petrželku, těstíčko, lehce vše promícháme a na konec opravdu opatrně vmícháme sníh z ušlehaných bílků. Takto připravené těsto tvarujeme pomocí potravinářské folie do tvaru knedlíku. Folii na několika místech propíchneme opatrně vidličkou. Takto připravené knedlíky vkládáme do vroucí vody a vaříme zhruba 18-20 minut.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/krenova-omacka-s-karlovarskym-knedlikem-a-uzenym-jazykem-6-6-2011.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.