Na 4 porce potřebujeme:
- 500 g mrazených vyloupaných krevetek,
- 100 g majonézy,
- 2 lžíce kečupu,
- 1 lžíce koňaku,
- 1 lžíce citrónové šťávy,
- 1 lžička cukru,
- sůl,
- 2 lžíce ušlehané šlehačky,
- směs listových salátů,
- bageta a kopr na ozdobu
Krevety necháme v míse rozmrznout. Propláchneme je ve studené vodě. Připravíme si majonézu. Do majonézy vmícháme kečup, koňak, cukr, sůl, citronovou šťávu. Do ochucené majonézy vmícháme našlehanou šlehačku. Pak lehce promícháme s krevetami.
Na talíř servírujeme malý salátek ze směsi listových salátu. K němu krevetový koktejl ozdobený snítkou kopru a toast z bílé bagety.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/krevetovy-koktejl-5-1-2010.html
Poslední tip, trik či komentář