- čerstvé tygří krevety
rýžové nudle
mrkev
pórek
hlíva ústřičná
česnek
chilli papričky
čerstvý zázvor
sojová omáčka
rybí omáčka
slunečnicový olej
čerstvý koriandr
limety
sůl
cukr
lístky máty
Oloupané, očištěné a mírně osolené krevety krátce osmahneme na oleji a odložíme stranou. V oleji se šťávou z krevet orestujeme česnek a postupně přidáváme nudličky mrkve, pórku a hlívy, a vždy krátce osmahneme. Potom vše zalijeme rybí omáčkou, přidáme sojovou omáčku, pár kapek limetové šťávy, nakrájené chilli papričky, zázvor a špetku cukru. Vmícháme uvařené rýžové nudle, přidáme nasekaný koriandr, opečené krevety a na závěr krátce prohřejeme.
Nudle smotáme pomocí kuchařské vidličky do úhledného válečku, který na talíři ozdobíme krevetami, nasekaným koriandrem a třeba i snítkou máty.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/81-krevety-na-ryzovych-nudlich/
Poslední tip, trik či komentář