- jasmínová rýže
- olej
- kokosová moučka
- kokosové mléko
- třtinový cukr
- citronela
- červené kari
- čerstvý koriandr
- krevety
- rybí omáčka
Připravíme si mražené krevety, které spaříme horkou vodou. Na pánvi rozpálíme olej a přidáme krevety. Potom se pustíme do přípravy omáčky. Do rozehřátého másla dáme červené kari. Pozor, nesmí se připálit!
Přidáme kokosový prášek z pytlíku, třtinový cukr, kokosové mléko, na stroužky nakrájenou citronelu, koriandr a rybí omáčku místo soli. Nakonec zamícháme do uvařené omáčky krevety a můžeme vše dochutit. Rýži vaříme běžným způsobem. V našem případě ve speciálním hrnci na rýži.
Zdroj: TV Prima: http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/krevety-po-thajsku [On-line 2.2.2011], citace
Poslední tip, trik či komentář