reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Krkonošské kyselo

  • 500 g kvásku
    2 hrsti sušených hub
    4 brambory
    4 vejce
    1 cibule
    máslo
    kmín celý
    drcený kmín
    sůl

Do vroucí vody zavaříme houby, které jsme si hodinu předem namočili do studené vody. Osolíme, přidáme celý kmín a asi pět minut provaříme. Poté přijdou na řadu brambory nakrájené na kostičky a než změknou, připravíme si vajíčka: Na másle do zlatova orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Polovinu přidáme do polévky a na druhé půlce osmažíme vajíčka, která nezapomeneme osolit. Kyselo zahustíme kváskem den předem rozmíchaným s trochou vlažné vody, pět minut provaříme a přidáme osmažená vejce. Dochutíme drceným kmínem, solí a chceme-li být skutečně styloví, přidáme před podáváním lžíci přepuštěného másla.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/159-krkonosske-kyselo/

1 comment to Krkonošské kyselo

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.