- 500 g kvásku
2 hrsti sušených hub
4 brambory
4 vejce
1 cibule
máslo
kmín celý
drcený kmín
sůl
Do vroucí vody zavaříme houby, které jsme si hodinu předem namočili do studené vody. Osolíme, přidáme celý kmín a asi pět minut provaříme. Poté přijdou na řadu brambory nakrájené na kostičky a než změknou, připravíme si vajíčka: Na másle do zlatova orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Polovinu přidáme do polévky a na druhé půlce osmažíme vajíčka, která nezapomeneme osolit. Kyselo zahustíme kváskem den předem rozmíchaným s trochou vlažné vody, pět minut provaříme a přidáme osmažená vejce. Dochutíme drceným kmínem, solí a chceme-li být skutečně styloví, přidáme před podáváním lžíci přepuštěného másla.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/159-krkonosske-kyselo/
Dik, konečně správný recept na krkonošské kyselo.