Suroviny
- sušené houby 2 hrsti
- brambory 1/2 kg
- voda 3/4 litru
- kvásek
- vejce 2 ks
- máslo kousek
- větší cibule 1 ks
- sádlo
- kmín
- sůl
Hrst sušených hub namočíme přes noc do vody. To samé uděláme s kváskem. Druhý den dáme houby do osolené vody a vaříme je 20 minut. Tři čtvrtě litru vody povaříme se solí a kmínem, přidáme uvařené houby a po pěti minutách přilijeme kvásek a za stálého míchání povaříme na mírném ohni asi 20 minut. Brambory omyjeme, oloupeme, nakrájíme na kostičky a uvaříme zvlášť v osolené vodě.
Na sádle usmažíme do zlatova jednu větší cibuli, přidáme do základu. Pak na té samé pánvi na troše másla umícháme dvě vejce, též přidáme do polévky. Můžeme zjemnit trochou smetany (nemusí být) a nakonec přidáme uvařené brambory.
Zdroj: Krkonošské kyselo s houbami a vejcem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/krkonosske-kyselo-s-houbami-vejcem [On-line 24.02.2017]
Poslední tip, trik či komentář