reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pečená krkovice, bramborové špalíčky a červené moravské zelí

Suroviny

  • vepřová krkovice 1,5 kg
  • sádlo 2 lžíce
  • kmín
  • sůl

Bramborové špalíčky

  • brambory 1 kg
  • hrubá mouka 2 hrnky
  • dětská krupička 1 hrnek
  • vejce 1 ks
  • solamyl 1 lžíce

Červené zelí

  • červené zelí 1 sklenice
  • větší cibule 1 ks
  • špek 100 g
  • sádlo 2 lžíce
  • cukr 1-2 lžíce
  • ocet 1 lžíce
  • kmín
  • sůl

Dva dny před pečením krkovici opláchneme, osušíme, potřeme olejem a necháme v chladu. Před pečením vetřeme do vepřového sůl, posypeme je kmínem, dáme do pekáče, přidáme 2 lžíce sádla, přiklopíme a pečeme hodinu a půl na 180 stupňů. Pak teplotu snížíme a ještě hodinu dopékáme. V polovině pečení můžeme již nakrájet na porce.
Bramborové špalíčky: Brambory den předem uvaříme ve slupce a dáme do lednice vychladit. Druhý den oloupeme a nastrouháme. Přidáme sůl, vejce, lžíci solamylu, asi dva hrnky hrubé mouky a hrnek dětské krupice. Zaděláme těsto, když se lepí, přidáme ještě trochu mouky. Vytvarujeme válečky, z toho uválíme šišky, které v osolené vodě vaříme asi osm minut, než vyplavou.
Červené zelí: Na pánvi rozpálíme dvě lžíce sádla, přidáme nakrájený špek a cibuli, necháme chvilku orestovat. Přidáme jednu sklenici červeného zelí, necháme 20 minut dusit, mírně zahustíme trochou solamylu. Na konci můžeme dochutit cukrem a octem.

Zdroj: Pečená krkovice, bramborové špalíčky a červené moravské zelí; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pecena-krkovice-bramborove-spalicky-cervene-moravske-zeli  [On-line 24.02.2017]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.