reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Krkonošské kyselo s houbami a vejcem

Suroviny

  • sušené houby 2 hrsti
  • brambory 1/2 kg
  • voda 3/4 litru
  • kvásek
  • vejce 2 ks
  • máslo kousek
  • větší cibule 1 ks
  • sádlo
  • kmín
  • sůl

Hrst sušených hub namočíme přes noc do vody. To samé uděláme s kváskem. Druhý den dáme houby do osolené vody a vaříme je 20 minut. Tři čtvrtě litru vody povaříme se solí a kmínem, přidáme uvařené houby a po pěti minutách přilijeme kvásek a za stálého míchání povaříme na mírném ohni asi 20 minut. Brambory omyjeme, oloupeme, nakrájíme na kostičky a uvaříme zvlášť v osolené vodě.
Na sádle usmažíme do zlatova jednu větší cibuli, přidáme do základu. Pak na té samé pánvi na troše másla umícháme dvě vejce, též přidáme do polévky. Můžeme zjemnit trochou smetany (nemusí být) a nakonec přidáme uvařené brambory.

Zdroj: Krkonošské kyselo s houbami a vejcem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/krkonosske-kyselo-s-houbami-vejcem  [On-line 24.02.2017]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.