reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Babiččiny české buchty se švestkami a švestkovými povidly

Suroviny

  • polohrubá mouka 500 g
  • dětská krupice 100 g
  • sůl 1/2 lžičky
  • vanilkový lusk 1 ks
  • citronová kůra
  • žloutek 2 ks
  • vlažné mléko 1-2 hrnky
  • droždí 1 kostka
  • cukr 2 lžičky
  • sádlo 1 lžíce
  • rozpuštěné máslo 100 g
  • mléko
  • rumová esence
  • skořicový cukr
  • sušené švestky

Do mísy dáme polohrubou mouku, sůl, citronovou kůru, vanilkový lusk, dětskou krupici, máslo a lžíci sádla, vše promícháme. Do většího hrnku nalijeme polovinu vlažného mléka, přidáme cukr a rozdrobíme kostku droždí a necháme vzejít. Kvásek přidáme do mísy a postupně přidáváme vlažné mléko, aby těsto bylo středně tuhé, a promícháváme 20 minut. Poté přikryjeme a necháme vykynout.
Z vykynutého těsta nakrájíme kousky, uděláme placičky, ty posypeme skořicovým cukrem a dovnitř dáme 1,5 švestky a zabalíme (švem dáváme dospodu). Rovnáme do vymaštěného olejem pekáče. Buchty potřeme olejem a dáme do vyhřáté trouby na 160 stupňů asi na půl hodiny, až jsou buchty zlatavé. Ještě teplé potřeme rozpuštěným máslem.

Zdroj: Babiččiny české buchty se švestkami a švestkovými povidly; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/babicciny-ceske-buchty-se-svestkami-svestkovymi-povidly  [On-line 24.02.2017]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.