reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Krkonošský kohout

Ingredience

  • mleté maso (hovězí + vepřové) 900 g
  • vejce uvařená natvrdo 5 kusů
  • vejce 3 kusy
  • cibule 1 kus
  • česnek dle chuti 1 dávka
  • majoránka 1 špetka
  • muškátový oříšek 1 špetka
  • drcený kmín 1 špetka
  • sůl a pepř 1 špetka

k podávání:

  • menší mrkve 10 kusů
  • hlávkový salát 1 kus
  • červená řepa 1 kus
  • celer 1 dávka
  • sedmikrásky 1 dávka

bramborová kaše:

  • brambory 1 kg
  • mléko 250 ml
  • kus másla 1 dávka
  • sůl 1 špetka

1. Uvaříme si vejce natvrdo. Do mísy dáme mleté maso, cibuli nadrobno nakrájenou cibuli, drcený česnek, majoránku, pepř, sůl, drcený kmín a trochu nastrouhaného muškátového oříšku. Přidáme tři celá syrová vejce a dobře promícháme. Uvařená vejce si obalíme masovou směsí a vytvarujeme do podlouhlého karbanátku a orestujeme na pánvi na horkém oleji, aby se udělala kůrčička. Poté dáme dopéct do horké trouby.

2. Na kaši si mezitím uvaříme brambory doměkka, zahřejeme mléko a klasickým způsobem si připravíme dobrou bramborovou kaši.

3. Upečeného „kohouta“ dozdobíme mrkví, celerem, salátem a petrželkou do požadovaného tvaru s hřebínkem (řepa), běhy (dvě mrkve), sedmikrásky použijeme na oči – viz tv. Fantazii se meze nekladou. „Kohouta“ podáváme s bramborovou kaší.

Zdroj: Krkonošský kohout; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/krkonossky-kohout [On-line 07.09.2013]

Nelze komentovat.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.