Ingredience
- vepřová krkovice 1500 g
- brambory 1 kg
- kremžská horčice 1 dávka
- anglická slanina na plátky 200 g
- cibule 3 kusy
- sůl 1 špetka
- olej 1 dávka
- lahůdková cibulka 2 kusy
1. Očištěné vepřové maso si nakrájíme na centimetrové plátky. Osolíme jednu stranu, kterou maso položíme na plech s trochou oleje. Plátky pomažeme kremžskou hořčicí, poklademe plátky anglické slaniny a cibulí, nakrájenou na hrubší kolečka. Přikryjeme alobalem a pečeme ve vyhřáté troubě. Po půl hodině sundáme alobal a dopečeme dalších dvacet minut již odkryté.
2. Očištěné, oloupané a na kousky nakrájené brambory uvaříme do měkka. Brambory při servírování posypeme nadrobno nakrájenou jarní lahůdkovou cibulkou i s natí. Můžeme přidat kousek čerstvého másla.
Zdroj: Krkovička; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/krkovicka [On-line 19.04.2013]
Poslední tip, trik či komentář