reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Krkovička na česneku s opečenou bramborou

Suroviny

  • krkovice 5 plátků
  • domácí sádlo
  • česnek 8 stroužků
  • koření na krkovičku
  • cibule 1–2 ks
  • sůl
  • trochu vody na podlití
  • brambory 10–12 ks
  • koření na americké brambory

Krkovičku naporcujeme, pokud tak už není, a naklepeme. Dále nakrájíme cibuli na kroužky a rozprostřeme ji na plech. Na ni rozložíme plátky krkovičky, kterou okořeníme. Hojně zasypeme česnekem, přidáme lžíci sádla a podlijeme vodou. Pečeme v troubě do zlatova.

Opláchneme brambory, nejlépe nové se zahrádky. Dáme je vařit,a když jsou poloměkké, vyndáme je a necháme vychladnout. Teď brambory nakrájíme na měsíčky, posypeme kořením a dáme zapéct. Podáváme s oblohou, nejlépe z vlastní domácí zeleniny.

Zdroj: Krkovička na česneku s opečenou bramborou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/krkovicka-na-cesneku-s-opecenou-bramborou  [On-line 28.10.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.