reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Krkovička v česnekovém sádle

  • 1 kg vepřové krkovice
    2-3 kg vepřového sádla
    2 paličky česneku
    1 větší cibule
    tymián, majoránka
    bílý pepř
    sůl

Vepřovou krkovičku podélně rozkrojíme na polovinu a svážeme do válečků. Osolíme, opepříme a na sádle zprudka opečeme do zlatova. Maso vyjmeme a ve výpeku orestujeme nakrájenou cibuli s polovinou česneku, který jsme si předem nakrájeli na plátky. Poté přidáme zbytek česneku, bylinky a opečenou krkovičku, vše zalijeme roztopeným sádlem a v něm vaříme zhruba při 90°C 3 až 4 hodiny. Krkovičku podáváme teplou, nebo ji necháme zchladnout a jíme za studena s hořčicí a chlebem, namazaným ztuhlým sádlem, ve kterém jsme maso vařili.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/160-krkovicka-v-cesnekovem-sadle/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.