6 porcí
- 1 kg krkovičky
Marináda
- 2 lžíce citronové šťávy
- 4 lžíce bílého vína
- 3 lžíce plnotučné hořčice
- 1 lžíce medu
- 2 lžíce oleje
- 1,5 lžičky soli
Náplň
- 6 plátků uzeného masa
- 150 g syrových žampionů
- 2 lžíce oleje
Krkovici vcelku nakrájíme na 1,5 cm silné plátky, ale nedokrájíme je do konce. Smícháme suroviny na marinádu a potřeme jí maso i v zářezech. Maso uložíme v zakryté nádobě do lednice alespoň na 24 hodin.
Druhý den dáme do každého zářezu plátek uzeného a plátky žampionů. Alobal potřeme olejem a maso pečlivě zabalíme, aby po dobu pečení nevytekla šťáva.
Vložíme do předehřáté trouby na 200 °C a pečeme nejméně 2 hodiny.
Na posledních 20 minut alobal rozevřeme, maso nakrájíme na plátky a ještě 15 minut pečeme odkryté.
Podáváme s bramborovou kaší nebo chlebem. Chutná teplé i studené.
Zdroj: Krkovička z alobalu; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1174 [On-line 07.12.2012]
Poslední tip, trik či komentář