reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Krkovička z alobalu

6 porcí

  • 1 kg krkovičky

Marináda

  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 4 lžíce bílého vína
  • 3 lžíce plnotučné hořčice
  • 1 lžíce medu
  • 2 lžíce oleje
  • 1,5 lžičky soli

Náplň

  • 6 plátků uzeného masa
  • 150 g syrových žampionů
  • 2 lžíce oleje

Krkovici vcelku nakrájíme na 1,5 cm silné plátky, ale nedokrájíme je do konce. Smícháme suroviny na marinádu a potřeme jí maso i v zářezech. Maso uložíme v zakryté nádobě do lednice alespoň na 24 hodin.

Druhý den dáme do každého zářezu plátek uzeného a plátky žampionů. Alobal potřeme olejem a maso pečlivě zabalíme, aby po dobu pečení nevytekla šťáva.

Vložíme do předehřáté trouby na 200 °C a pečeme nejméně 2 hodiny.

Na posledních 20 minut alobal rozevřeme, maso nakrájíme na plátky a ještě 15 minut pečeme odkryté.

Podáváme s bramborovou kaší nebo chlebem. Chutná teplé i studené.

Zdroj: Krkovička z alobalu; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1174 [On-line 07.12.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.