reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Krkovička

Ingredience

  • vepřová krkovice 1500 g
  • brambory 1 kg
  • kremžská horčice 1 dávka
  • anglická slanina na plátky 200 g
  • cibule 3 kusy
  • sůl 1 špetka
  • olej 1 dávka
  • lahůdková cibulka 2 kusy

1. Očištěné vepřové maso si nakrájíme na centimetrové plátky. Osolíme jednu stranu, kterou maso položíme na plech s trochou oleje. Plátky pomažeme kremžskou hořčicí, poklademe plátky anglické slaniny a cibulí, nakrájenou na hrubší kolečka. Přikryjeme alobalem a pečeme ve vyhřáté troubě. Po půl hodině sundáme alobal a dopečeme dalších dvacet minut již odkryté.

2. Očištěné, oloupané a na kousky nakrájené brambory uvaříme do měkka. Brambory při servírování posypeme nadrobno nakrájenou jarní lahůdkovou cibulkou i s natí. Můžeme přidat kousek čerstvého másla.

Zdroj: Krkovička; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/krkovicka [On-line 19.04.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.