Rozpis na 4 porce:
- 300 g krup
- sůl
- 4 lžíce sekané bazalky
- 8 lžic olivového oleje
- 6 lžic bílého vinného octa
- špetka pepře
- 250 g cherry rajčátek
- 200 g mozzarelly
- několik lístečků bazalky na ozdobení
Kroupy propereme pod tekoucí vodou. Vsypeme je do hrnce, zalijeme vodou a 2 hodiny necháme stát. Poté je osolíme a v téže vodě uvaříme doměkka. Měkké kroupy slijeme a na sítku necháme okapat.
Bazalku vložíme do misky a zalijeme ji olivovým olejem. Přidáme ocet, špetku soli a pepř. Vše rozmícháme.
Zchladlé kroupy v míse zalijeme zálivkou. Přidáme přepůlená rajčátka a promícháme. Salát rozdělíme na misky, poklademe plátky mozzarelly a ozdobíme bazalkou.
Poslední tip, trik či komentář