reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Křupavá mozzarella

Ingredience pro přípravu receptu:

  • 8 plátků – toustový chléb
  • 4 plátky – šunka
  • 250 g – mozzarella
  • 1 kus – vejce
  • 100 ml – mléko
  • 8 lístků – bazalka
  • 80 g – strouhanka
  • olivový olej
  • sůl
  • čerstvě namletý pepř

Nejprve odkrájejte kůrky z toustových chlebů. Nakrájejte mozzarellu na tenká kolečka. Rozložte je na 4 plátky chleba. Okraje plátků šunky odkrojte tak, aby šunka odpovídala velikosti toustu. Přikryjte jí mozzarellu a navrch rozložte lístky bazalky. Přikryjte 4 zbývajícími plátky chleba, opepřete, přitlačte dlaněmi k sobě a rozřízněte každý sendvič na dva trojúhelníky.
Rozklepněte vejce do hlubokého talíře, přidejte mléko, sůl a pepř. Strouhanku nasypte do jiného talíře. V pánvi rozpalte olej. Trojúhelníčky na chvilku namočte nejprve do vejce a potom do strouhanky. Vložte je na pánev a smažte, dokud nebudou z obou stran dozlatova osmažené. Přesuňte je na papírovou utěrku, aby z nich vysála přebytečný olej. Jezte teplé.

Zdroj: Křupavá mozzarella; Když vaří táta TV Prima http://www.kdyzvaritata.cz/krupava-mozzarella.html [On-line 26.12.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.