Ingredience pro přípravu receptu:
- 8 plátků – toustový chléb
- 4 plátky – šunka
- 250 g – mozzarella
- 1 kus – vejce
- 100 ml – mléko
- 8 lístků – bazalka
- 80 g – strouhanka
- olivový olej
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Nejprve odkrájejte kůrky z toustových chlebů. Nakrájejte mozzarellu na tenká kolečka. Rozložte je na 4 plátky chleba. Okraje plátků šunky odkrojte tak, aby šunka odpovídala velikosti toustu. Přikryjte jí mozzarellu a navrch rozložte lístky bazalky. Přikryjte 4 zbývajícími plátky chleba, opepřete, přitlačte dlaněmi k sobě a rozřízněte každý sendvič na dva trojúhelníky.
Rozklepněte vejce do hlubokého talíře, přidejte mléko, sůl a pepř. Strouhanku nasypte do jiného talíře. V pánvi rozpalte olej. Trojúhelníčky na chvilku namočte nejprve do vejce a potom do strouhanky. Vložte je na pánev a smažte, dokud nebudou z obou stran dozlatova osmažené. Přesuňte je na papírovou utěrku, aby z nich vysála přebytečný olej. Jezte teplé.
Zdroj: Křupavá mozzarella; Když vaří táta TV Prima http://www.kdyzvaritata.cz/krupava-mozzarella.html [On-line 26.12.2012]
Poslední tip, trik či komentář