Ingredience pro přípravu receptu:
- 1 l – plnotučné mléko
- kůra z půlky nastrouhaného citronu
- 1 kus – vanilkový lusk
- 100 g – kulatozrnná rýže
- 1 sáček – instantní vanilkový pudink
- 3 lžíce – cukr
- 1 lžíce – mák
- 1 lžíce – máslo
- 1 špetka – sůl
- cukr krupice na posypání
Předehřejeme si troubu na 190 stupňů Celsia. V kastrůlku na mírném plameni zahřejeme mléko, přidáme rýži, citronovou kůru a pomalu vaříme. Těsně před dovařením rýže přisypeme vanilkový pudink, 3 lžíce cukru a špetku soli. Za stálého míchání pokračujeme ve vaření na mírném plameni.Jakmile je rýže měkká a pudink zhoustl, přidáme mák a kousek másla. Důkladně promícháme. Pudink rozdělíme do malých zapékacích mističek a povrch každé zasypeme krupicovým cukrem. Mističky vložíme do předehřáté trouby pod gril, dokud cukr nezkaramelizuje. Hotový pudink vyndáme z trouby a necháme vychladnout, cukr musí ztuhnout.
Zdroj: Křupavý rýžový pudink; Když vaří táta TV Prima http://www.kdyzvaritata.cz/krupavy-ryzovy-pudink.html [On-line 29.12.2012]
Poslední tip, trik či komentář