reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Křupavý rýžový pudink

Ingredience pro přípravu receptu:

  • 1 l – plnotučné mléko
  • kůra z půlky nastrouhaného citronu
  • 1 kus – vanilkový lusk
  • 100 g – kulatozrnná rýže
  • 1 sáček – instantní vanilkový pudink
  • 3 lžíce – cukr
  • 1 lžíce – mák
  • 1 lžíce – máslo
  • 1 špetka – sůl
  • cukr krupice na posypání

Předehřejeme si troubu na 190 stupňů Celsia. V kastrůlku na mírném plameni zahřejeme mléko, přidáme rýži, citronovou kůru a pomalu vaříme. Těsně před dovařením rýže přisypeme vanilkový pudink, 3 lžíce cukru a špetku soli. Za stálého míchání pokračujeme ve vaření na mírném plameni.Jakmile je rýže měkká a pudink zhoustl, přidáme mák a kousek másla. Důkladně promícháme. Pudink rozdělíme do malých zapékacích mističek a povrch každé zasypeme krupicovým cukrem. Mističky vložíme do předehřáté trouby pod gril, dokud cukr nezkaramelizuje. Hotový pudink vyndáme z trouby a necháme vychladnout, cukr musí ztuhnout.

Zdroj: Křupavý rýžový pudink; Když vaří táta TV Prima http://www.kdyzvaritata.cz/krupavy-ryzovy-pudink.html [On-line 29.12.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.