(4 porce)
- 3/4 l mléka
2 lžíce marmelády z černého bezu
2–3 lžíce hrubé mouky
2 lžíce másla
2 lžíce cukru
2 lžíce strouhanky
špetka soli
Mléko ohřejeme, mírně osolíme a přidáme lžíci másla a 2 lžíce bezové marmelády. Mléko přecedíme, aby v něm nebyla zrnka z marmelády a přivedeme k varu. Pomalu přisypáváme hrubou mouku a neustále mícháme.
Množství mouky záleží na hustotě kaše. Kaši přisladíme lžící cukru. V druhé pánvi rozpustíme máslo, vsypeme strouhanku a zbylý cukr a orestujeme. Hotovou kaši nalijeme do talíře a zasypeme opečenou strouhankou s cukrem, můžeme podávat.
Zdroj: S Italem v kuchyni iprima TV Prima Makro http://www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Krupicova-kase-s-marmeladou-z-cerneho-bezu/
Poslední tip, trik či komentář