reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Šneci po staročesku s křenem a jablky

 

(4 porce)

  • 300 g šneků
    2 cibule
    4 stroužky česneku
    2 mrkve
    zeleninový vývar
    1 dl sirupu z jablek
    špenátové listy
    1 jablko
    1 dl bílého vína
    1 žloutek
    1 lžička křenu
    jablečné křížaly
    máslo
    hřebíček
    bobkový list
    majoránka

Cibuli rozkrojíme na půlku a mrkev na kostičky. V hrnci na másle cibuli, celé stroužky česneku a mrkev orestujeme. Jablko rozkrojíme 
a napícháme do něj hřebíček, přidáme do hrnce, necháme změknout 
a můžeme přidat šneky. Vše zalijeme bílým vínem a zeleninovým vývarem, přidáme majoránku a bobkový list. Vaříme alespoň 4 hodiny (čím déle, tím budou šneci měkčí).

Jakmile šneci změknou, slijeme vývar do jiného kastrůlku, šneky přendáme do třetího hrnce a necháme dále vařit s troškou vody. Zeleninu už nebudeme potřebovat, všechna její chuť je ve vývaru.

Do vývaru přilijeme jablečný sirup, přidáme lžičku křenu a svaříme. Přidáme špenátové listy, necháme povařit a vše rozmixujeme do krému. Poté omáčku zalegírujeme žloutkem.

Šneky slijeme, servírujeme se špenátovou omáčkou a posypané jablečnými křížalami. Jako příloha se hodí klasický šumavský chléb.

Zdroj: S Italem v kuchyni iprima TV Prima Makro http://www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Sneci-po-starocesku-s-krenem-a-jablky/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.