reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vepřová krkovice na rožni s kmínem, kapustou a bramborem

 

(4 porce)

  • 1 kg vepřové krkovice
    1 cibule
    1 palička česneku
    1 kapusta
    4 brambory
    ¾ kostky vepřového sádla
    klasický ocet
    tymián
    kmín
    sůl, pepř

Krkovice se den dopředu naloží do marinády.

Marináda: Kmín na sucho opečeme v pánvi, aby “praskal”. K němu přidáme na půlky nakrájenou cibuli, stejně tak česnek, pár snítek tymiánu a teprve přidáme asi ¾ kostky vepřového sádla. Až se sádlo rozpustí, vypneme sporák a přidáme celou krkovici, kterou osolíme a opepříme. Maso necháme v hrnci do druhého dne (jednou ho otočíme, aby se chuť marinády dostala všude).

Krkovičku opečeme na rožni (můžeme ji opéct i v troubě, chutnější bude při pomalejším pečení na střední teplotu).

Kapustu pokrájíme na široké nudle a na trošce marinády z masa opečeme. Jakmile pustí vodu, zakápneme ji octem a pod pokličkou dusíme do měkka. Hotovou kapustu osolíme.

Brambory ve slupce opláchneme a opečeme (nejlépe v popelu). Upečené brambory vydlabeme na kapustu a podáváme s opečenou krkovičkou.

Zdroj: S Italem v kuchyni iprima TV Prima Makrohttp://www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Veprova-krkovice-na-rozni-s-kminem-kapustou-a-bramborem/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.