Potřebujeme:
- 4 ks brambor,
- ½ kg uzeného masa,
- 1,5 l vody,
- 2 dcl černého piva,
- 1 větší cibuli,
- 2 stroužky česneku,
- ½ pórku,
- ½ petržele,
- ¼ celeru,
- 2 mrkve,
- 2 kostky zeleninového vývaru,
- 2 dcl smetany,
- plochou petrželku,
- chléb,
- olej,
- majoránku,
- sůl, pepř, muškát
Do zeleninového vývaru dáme vařit maso. Maso vyjmeme a do vývaru dáme nahrubo nakrájenou zeleninu, česnek a opepříme. Vaříme cca 20 minut, poté zeleninu rozmixujeme, přidáme smetanu, muškát a pepř. Maso nakrájíme na kostičky a vrátíme do polévky.
Na oleji si osmažíme na kostičky nakrájený chléb, ke kterému jsme ke konci přidali česnek. Polévku nalijeme na talíř, ozdobíme masem a petrželkou a posypeme smaženým chlebem.
Zdroj: Krušovická bramborová polévka s uzeným masem; Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/krusovicka-bramborova-polevka-s-uzenym-masem.html [On-line 06.01.2013]
Poslední tip, trik či komentář