Ingredience:
- 1 krůta
- sůl
- vepřové sádlo
Mlinci
4 porce
- 300 g pšeničné hladké mouky
- 3 g soli
- cca 2 dl teplé vody
Krůtu vydatně osolíme a přelijeme sádlem. Pečeme při 180−200 °C asi 2 hodiny (záleží na velikosti krůty).
Z mouky, soli a teplé vody vypracujeme hladké těsto, rozdělíme na stejné díly, z nichž tvarujeme kuličky, které rozválíme na placky. Placky dále rukama ještě vytáhneme dotenka ve velkou placku. Pečeme na plotně nebo železném tálu či ploché pánvi z obou stran dokřupava.
Před podáváním zalijeme placky horkou vodou, necháme je nabobtnat, vyjmeme a vložíme do výpeku ke krůtě.
Zdroj: Krůta s mlinci (purica s mlincima); ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1264-kruta-s-mlinci-purica-s-mlincima/ [On-line 01.06.2013]
Poslední tip, trik či komentář