reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Krůtí maso na bylinkách

Ingredience

  • krůtí maso (ideálně medailonky nebo prsa či stehna) 1 kg
  • tymián 1 dávka
  • rozmarýn 1 dávka
  • staročeské koření 1 špetka
  • olej 1 dávka
  • hladká mouka na zahuštění 1 lžíce
  • brambory 1 kg
  • koření na americké brambory 2 lžíce
  • zelená fazolky 500 g
  • česnek 1 palička
  • sójová omáčka 1 lžička
  • zakysaná smetana 2 kusy
  • pomazánkové máslo 1 kus
  • sůl a pepř 1 špetka

1. Krůtí maso očistíme, v případě potřeby naporcujeme a potřeme olejem a staročeským kořením. Necháme odležet hodinu v chladu. Na rozpáleném oleji poté maso orestujeme, přidáme tymián, rozmarýn, sůl a pepř, podlijeme vodou a dusíme asi hodinu. Maso vyjmeme a šťávu lehce zahustíme moukou a provaříme.

2. Syrové neoloupané brambory omyjeme, nakrájíme na čtvrtky nebo šestiny, pořádně je propereme ve studené vodě, a pak je necháme okapat. Nasypeme do mísy, přidáme dvě polévkové lžíce koření na americké brambory a rukama je promícháme, jako bychom chtěli koření do brambor vetřít. Okořeněné brambory vsypeme do většího množství hodně rozpáleného oleje (popř. fritézy) a necháme je tam jen tak dlouho, aby se zatáhly. Pak je vyjmeme, necháme okapat na plechu a dáme do zlatova zapéct do trouby.

3. Do vařící vody vsypeme fazolky a necháme je asi pět minut vařit. Poté je scedíme a rozdělíme na dvě poloviny. Jednu polovinu necháme natura, do druhé části vmícháme na oleji orestovaný česnek, provensálské koření dle chuti a lžičku sójové omáčky.

3. K jídlu podáváme smetanové dresinky: Na první smícháme zakysanou smetanu s půlkou pomazánkového másla na hladkou hmotu a podle chuti osolíme. Na druhou vymícháme další zakysanou smetanu s druhou půlkou pomazánkového másla a do dresinku přidáme asi čtyři stroužky utřeného česneku se solí.

Zdroj: Krůtí maso na bylinkách; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kruti-maso-na-bylinkach [On-line 07.03.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.