Na 4 porce potřebujeme:
- 200 g krůtího masa (prsa),
100 g čínského zelí ,
kari
Marináda:
- 3 lžíce olivového oleje,
- hrst čerstvého koriandru,
- 2 jarní cibulky,
- 2 lžíce pomerančové šťávy,
- 2 lžíce citronové šťávy,
- 1 lžička pomerančové kůry,
- čerstvě mletý pepř
Zeleninový kuskus:
- celozrnný kuskus,
- hrášek (mražený),
- cibule,
- petrželka,
- cizrna,
- sušená rajčata
Krůtí maso nakrájíme na nudličky. Čínské zelí také nakrájíme na proužky. Veškeré ingredience na marinádu smícháme v míse a vložíme do ní maso.
Předehřejme pánev a na troše oleje orestujeme nasekané zelí. Posypeme kořením kari. Přidáme krůtí maso i s marinádou. Restujeme, dokud není maso upečené.
Cibuli nakrájíme na jemno. A orestujeme ji na pánvi. Přidáme zeleninu. Dáme vařit zeleninový vývar. Kuskus smícháme na pánvi se zeleninou a zalijeme horkým vývarem, necháme vsáknout, stáhneme z ohně nevaříme. Dochutíme sekanou petrželkou.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/kruti-maso-s-citrusovou-omackou-22-2-2010.html
Poslední tip, trik či komentář